През 2022 г. повече от 1,2 млрд. паунда  са били откраднати

...
През 2022 г. повече от 1,2 млрд. паунда  са били откраднати
Коментари Харесай

UK Finance: Финансови измамници откраднали над £1,2 млрд. от британци за година

През 2022 година повече от 1,2 милиарда паунда  са били откраднати с машинация в Обединеното кралство. Тоест всяка минута нарушителите са откраднали повече от £2,3 хиляди. В същото време в 78% от случаите измамите са осъществени онлайн. Това се споделя в годишния отчет на браншовата асоциация на английската банкова промишленост UK Finance.

Коментирайки отчета, ръководителят на UK Finance Дейвид Постингс отбелязва, че „ сега банковият бранш остава единственият, който компенсира средствата, откраднати от измамници “. Но като се има поради, че по-голямата част от тези типове закононарушения стартират в обществените медии, споделя той, „ тежестта би трябвало да се разпредели отмерено “ посредством включване на компании за технологии за обществени медии в процеса на обезщетяване, изключително откакто тези компании „ печелят “ от измами.

От асоциацията считат още, че и мобилните оператори би трябвало да носят по-голяма отговорност за финансовата сигурност на потребителите. Телефонните измами са втората най-разпространена телефонна машинация и съставляват 44% от средствата, откраднати посредством тях предходната година.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР